Flat Preloader Icon

Ponosni smo na naše studente ugostiteljskog programa Menadžment u gastronomiji, Iliju Lazarevića i Mihajla Nikolića, koji su svojim učešćem na prestižnom događaju “Salon španskog vina i hrane: Open Day Belgrade”, održanom 24. septembra 2024. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, predstavili visoki nivo stručnosti u gastronomiji. Ovaj događaj je deo festivala Belgrade Wine Week, a njegovo šesto izdanje organizovano je u saradnji sa Trgovinsko-ekonomskim odeljenjem Ambasade Španije i udruženjem Vinokultura

Više od dvadeset izlagača predstavilo je preko 50 vrhunskih španskih vina iz različitih regiona, a posetioci su uživali i u raznovrsnim delikatesima poput iberijske i serano pršute, španskih sireva, morskih plodova i maslina. 

Salon španskog vina i hrane je, generalno, jedan od retkih profesionalnih vinskih događaja u Srbiji. Privukao je oko 150 profesionalaca iz sektora ugostiteljstva, uključujući somelijere, kuvare i menadžere iz HoReCa industrije. Naši talentovani studenti su imali priliku da učestvuju u edukativnoj radionici, gde su predstavili svoje kulinarske veštine kroz pripremu autentičnih španskih tapasa. Njihov trud i kreativnost ocenjivali su sam ambasador Kraljevine Španije NJ.E. Huan Hose Sans Aparisio, šef kuhinje hotela Hyatt Milan Čotra, kao i Nenad Atanasković, Kitchen Operation Manager restorana Thyme i sudija popularnog kulinarskog takmičenja MasterChef

Ovaj događaj je bio jedinstvena prilika za naše studente da dodatno unaprede svoja znanja u domenu španske gastronomije, ali i da se predstave profesionalnoj publici iz ugostiteljske industrije. Učešće ICEPS-a na ovako značajnim manifestacijama dodatno potvrđuje kvalitet obrazovnog programa naše ustanove, koji omogućava studentima sticanje praktičnih veština i direktnu primenu znanja u realnim radnim okruženjima.