Flat Preloader Icon

Dobro došli na ICEPS!

Visoka strukovna škola ICEPS akreditovana je od strane Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srbije (NAT) i ima dozvolu za rad Ministarstva prosvete Republike Srbije. ICEPS je pet godine uzastopno ponosni dobitnik diplome sa velikom zlatnom medaljom, priznanja koje se dodeljuje na „Međunarodnom sajmu obrazovanja – Putokazi“ u Novom Sadu.

Visoku strukovnu školu – Internacionalni centar za profesionalne studije (ICEPS) čine visokoškolska ustanova sa sedištem u Beogradu i 5 visokoškolskih jedinica: Novi Sad, Leskovac, Kraljevo, Vršac i Jagodina. Više od 300 nastavnika i saradnika, kao i oko 40 vrednih ljudi iz nenastavnog osoblja Škole radi predano na organizaciji i realizaciji osnovnih i master studijskih programa iz oblasti medicine (zdravstvene struke), ugostiteljstva, ekonomije i menadžmenta, a koji su u velikoj meri usklađeni sa kurikulumima EU programa. Potpisivanjem ugovora o saradnji sa uglednim zdravstvenim ustanovama, institucijama, privrednim organizacijama, visokoškolskim ustanovama, kao i partnerima iz ugostiteljske industrije u zemlji i inostranstvu, studenti ICEPS-a dobili su priliku da stiču neophodna praktična znanja i veštine primenljiva odmah po dobijanju diplome. ICEPS je i društveno-odgovorna visoka škola, pa kroz ugovore o saradnji sa UNICEF-om i organizacijama Crvenog krsta širom Srbije  i samostalne humanitarne akcije aktivno učestvuje u podršci zajednice.

Ponosni smo član i Komore italijansko-srpskih preduzetnika. Dobitnici smo Povelje za visoko obrazovanje koju dodeljuje Evropska komisija za učešće u Erazmus+ programu.

 

Iako je Visoka strukovna škola osnovana pre 18 godina, tada pod drugim imenom, suštinske transformacije Škole započele su 2017. godine promenom vlasničke strukture, ali i pristupa procesu obrazovanja u smislu modernizacije i približavanja aktuelnim kretanjima u prosveti, zdravstvu i privredi u zemlji i inostranstvu, od kada je i postala prepoznatljiva pod imenom „ICEPS“.

Po čemu smo prepoznatljivi?

  1. Apsolutni fokus na praksi – veliki fond časova stručne prakse koji na nekim programima čini i ok 60% ukupnog broja časova, studentima pruža praktična znanja i veštine potrebne za zaposlenje. Zahvaljujući tome, poslodavci naše studente prepoznaju kao kvalitetne i operativne radnike, već obučene za rad odmah nakon studija
  2. Nastavne baze širom Srbije – stručna praksa obavlja se u oko 100 nastavnih baza, čime se pruža mogućnost odvijanja prakse i u mestu prebivališta studenta, što studentima značajno olakšava studije
  3. Predavači vrsni stručnjaci – naši predavači poseduju bogato višegodišnje praktično i često inostrano iskustvo, a trudili smo se da osim samog znanja, oni umeju da pre svega na zanimljiv i interaktivan način prenesu studentima svoje znanje, iskustva, savete i „tajne veštine“ neophodne u započinjanju ili razvoju karijere
  4. Naši studenti znaju da mogu da računaju na podršku u nastavi, ali i da smo spremni da ulažemo u njihov samorazvoj kroz različite ugovore o sponzorstvu
  5. Prohodnost diplome u zemljama EU – nastavni planovi i programi ICEPS-a u velikoj meri usklađeni su sa studijskim programima zemalja EU.

Ono što možda najbolje dokazuje da smo na pravom putu i na šta smo posebno ponosni jesu pozitivne, ali i konstruktivne, evaluacije studenata prilikom samovrednovanja kvaliteta, a koje nas uvek motivišu da se popnemo na narednu stepenicu kvaliteta i efikasnosti.

Naša misija jeste usmeravanje studenata da ovladaju pre svega profesionalnim (strukovnim) veštinama, pa zato na ICEPS-u obezbeđujemo oko 60 odsto prakse kako biste postali najbolji strukovni radiolog, fizioterapeut, medicinska sestra, medicinsko-laboratorijski tehnolog, kozmetičar estetičar, menadžer u zdravstvu ili hotelijerstvu, restoraterstvu, gastronomiji i finansijama i bankarstvu. Više od 3.000 studenata već je prošlo kroz ICEPS sistem obrazovanja i pronašlo svoje mesto u svetu strukovnih profesionalaca! 

Svakako, svakim danom težimo daljem neprestanom rastu i razvoju, kako bismo opravdali poverenje koje su nam ukazali naši studenti i saradnici!

 

Misija

Razvoj i realizacija kvalitetnih, komplementarnih, deficitarnih, evropski usmerenih, aplikativnih i konkurentnih programa, koji su potrebni kako privredama Srbije, tako i zemljama regiona. Naša misija jeste usmeravanje studenata da ovladaju pre svega profesionalnim (strukovnim) veštinama, ali i pedagoško-obrazovnim i istraživačkim delatnostima, kao i pružanje podrške zajednici u ulozi centra za podsticanje razvoja i usvajanje znanja različitih disciplina. Permanentno ostvarujemo saradnju sa uglednim univerzitetima iz regiona i drugih država Evrope sa namerom podizanja kvaliteta u obrazovanju. Time visokoškolska ustanova doprinosi privrednom i kulturnom razvoju i oblikovanju vrednosti na temelju interdisciplinarnosti i transnacionalnosti.

Vizija

Postati sedište visokog obrazovanja – centar profesionalnih (strukovnih) veština, ali i istraživanja koja će aplikativnim i strateškim razvojem kreativno rešavati tehnološke, zdravstvene, sociološke, ekološke, kulturološke i međukulturološke izazove jugoistočne i centralne Evrope, posebno Podunavlja i Balkana. Kao otvorena akademska zajednica, zajedno sa svojim partnerima nastojimo da ponudimo stručnjake u odabranim veštinama, ali i projekte za tehnološki i održiv razvoj i opstanak regionalne međukulturološke, sociološke, zdravstvene i ekološke ravnoteže.

Ciljevi

Usmeravanje studenata na sticanje potrebnih znanja i odgovarajućih veština, kao i njihova primena u realnom okruženju. Pored veština i znanja, studenti treba da kroz osnovne i master studije steknu i sposobnost kritičkog rasuđivanja, ekspeditivnosti u nepredviđenim situacijama, kao i samostalnost u radu na odgovarajućim poslovima, zavisno od vrste studija.

Svakako, težimo neprestanom rastu i razvoju, kako bismo opravdali poverenje koje su nam ukazali naši studenti i saradnici.

Strategija razvoja