Flat Preloader Icon

ICEPS dobitnik Erazmus+ projekata za mobilnost!

Visoka strukovna škola ICEPS je nakon uspešne prijave nagrađena prvim Erazmus+ KA131 i KA171 projektima mobilnosti u 2023. godini!

Erazmus+ KA131 projekat podržava saradnju između Srbije sa zemljama članicama Evropske unije i trećim zemljama priključenim programu (Severna Makedonija, Island, Turska, Norveška i Lihtenštajn), a omogućava našim studentima da odu na studentsku razmenu ili studentsku praksu na neku od partnerskih institucija ICEPS-a iz neke od pomenutih zemalja učesnica.

Osim studenata, i nastavno i nenastavno osoblje ICEPS-a će imati priliku da ode na neku od partnerskih institucija u cilju održavanja nastave ili pohađanja obuke odnosno stručnog usavršavanja.

Erazmus+ KA171 projekat podržava mobilnost između dve konkretne institucije, u ovom slučaju Visoke strukovne škole ICEPS i Univerziteta Ismail Kemali u Valoni, u Albaniji.

Studenti na studijskom programu Zdravstvena nega će preko KA171 projekta imati priliku da ostvare mobilnost u svrhu studiranja, dok će nastavno osoblje imati priliku da prenese znanje studentima na partnerskoj ustanovi. Isto tako, studenti sa Univerziteta Ismail Kemali i nastavno osoblje iz oblasti Zdravstvene nege dobiće priliku da ostvari mobilnost na Visokoj strukovnoj školi ICEPS.

Za prijavu na učešće u programima mobilnosti biće raspisani konkursi na sajtu ICEPS-a gde će stajati svi uslovi za prijavu i učešće. Dobra vest je da će svakom učesniku biti pružena finansijska podrška od strane Erazmus+ programa za finansiranje boravka i troškova života tokom mobilnosti. Svi konkursi biće objavljeni na stranici Stipendije i konkursi.

Za više informacija o Erazmus+ programu, vrstama razmena i mogućnostima, kao i konkursima za mobilnost, posetite odeljak „Međunarodna saradnja“ na sajtu ICEPS-a.

Takođe, za sva eventualna pitanja ili nedoumice, možete kontaktirati Kancelariju za međunarodnu saradnju putem mejla international@iceps.edu.rs ili na broj telefona +381648634516.

Veoma smo uzbuđeni zbog ove prilike za naše studente i nastavno i nenastavno osoblje i radujemo se ostvarivanju saradnje sa inostranim visokoškolskim ustanovama!