Flat Preloader Icon

Tehnologija hrane i pića

Predavači:

dr Dragan Psodorov

draganpsodorov@gmail.com

Uslovljenost predmeta: 

Deo nastave se izvodi kroz vežbe koje mogu biti na terenu ili u kabinetu škole. Vežbe su obaveznog tipa i uslov su za izlazak na ispit.

Ukoliko propustite jedan ili sve termine vežbi u obavezi ste da ih nadoknadite uz dodatno plaćanje prema cenovniku Škole istaknutom na sajtu. Nadoknada se vrši kroz pisanje rada na temu koju odredite sa predmetnim nastavnikom i usmenu odbranu tog istog rada.

Ispitni rok: drugi termin polaganja u mesecu

Osnovna literatura:

  1. Đurišić B.: Tehnologija životnih namirnica, Viša hotelijerska škola Beograd, Beograd, 2002..
  2. Grujić R. (ed.), Jašić M.: Održive tehnologije u prehrambenoj industriji, Tempus, Beograd, 2002.

Dopunska literatura:

  1. Škrinjar M., Tešanović D.: Hrana u ugostiteljstvu i njeno čuvanje, udžbenik, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad, 2007.
  2. Popov-Raljić J.: Tehnologija i kvalitet gotove hrane, udžbenik, Tehnološki fakultet, Novi Sad, 2002.
  3. Sharma A.: Textbook of Food Science Technology, 3rd Ed., CBS Publishers & Distributors Ltd, Boston, 2017.
  4. Mudgil D.: Objective Food Science and Technology, Scientific Publishers, New York, 2016

Za potrebnu literaturu molimo vas da se obratite Studentskoj službi mejlom.