Osnovna literatura:
- Kosar Lj.,Bradić M.:Osnove poslovanja međunarodnih lanaca u hotelijerstvu, Univerzitet u Novom Sadu, PMF, Novi Sad, 2014.
- Knežević M.,Čerović S.: Menadžment u hotelijerstvu, Univerzitet Singidunum, Beograd 2019.
- Kosar Lj.: Hotelijerstvo 1, udžbenik, Visoka hotelijerska škola, Beograd, 2008.
- Kosar Lj.: Hotelijerstvo 2, udžbenik, Visoka hotelijerska škola, Beograd, 2011.
- Bogetić S.: Hotelski menadžment, Beogradska poslovna škola – Visoka škola strukovnih studija, Beograd, 2016.
Dopunska literatura:
- Kosar Lj., Svorcan N.: Poslovanje recepcije i hotelskog domaćinstva, Visoka hotelijerska škola za strukovne studije, Beograd, 2013.
- Blešić I.: Menadžment kvaliteta u turizmu i hotelijerstvu, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad, 2017.
- Galičić V., Laškarin M.: Principi i praksa turizma i hotelijerstva, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Travanj, 2016.
- Jokić D., Mikić A., Kalač B.: Menadžment usluga, Beogradska poslovna škola – Visoka škola strukovnih studija, Beograd, 2010.
- Nikolić M.: Personalni menadžment hotelijerstva, Nauka i društvo Srbije, Beograd, 2004.
- Samčević R. : Šta je to recepcija, Gastroprint, Beograd, 2012.
- Lončar M.: Promocija i prodaja u hotelijerstvu, Visoka hotelijerska škola za strukovne studije, Beograd, 2012.
- Pravilnik o uslovima i načinu obavljanja ugostiteljske delatnosti, načinu pružanja ugostiteljskih usluga, razvrstavanju ugostiteljskih objekata i minimalno tehničkim uslovima za uređenje i opremanje ugostiteljskih objekata, Ministarstvo finansija i privrede Republike Srbije, 2012.
- Pravilnik o minimalno tehničkim i sanitarno-higijenskim uslovima za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti i u seoskom domaćinstvu: Ministarstvo finansija i privrede Republike Srbije, 2012.
- Zakon o turizmu, Ministarstvo finansija i privrede Republike Srbije, 2009.
- Sinclair M. T., Stabler M.: The Economics of Tourism, Routledge, London, 2002.
Za potrebnu literaturu molimo vas da se obratite Studentskoj službi mejlom.