Flat Preloader Icon

Imali smo čast i zadovoljstvo da budemo deo XIV Kongresa Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine pod nazivom “Zdravljem kroz budućnost”, koji je održan od 10. do 13. oktobra 2024. godine u Kladovu. Ovaj značajan događaj, koji okuplja stručnjake iz oblasti zdravstvene zaštite, otvorila je predsednica Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine, Brankica Perić. 

Kongres je ispratio veliki broj zdravstvenih radnika iz najvažnijih zdravstvenih ustanova Vojvodine, koji su svojim prisustvom iskazali veliku posvećenost kontinuiranom usavršavanju i sticanju novih kompetencija. 

U okviru plenarnih sesija, imali smo priliku da čujemo zanimljiva predavanja eminentnih stručnjaka kao što su prof. dr Dragan Nikolić i doc. dr Marijana Basta Nikolić, čije gostujuće predavanje su slušali i naši master studenti na ICEPS-u. Aktuelne teme koje su razmatrane na Kongresu (Prevencija kardiovaskularnih bolesti, Veštačka inteligencija u radiologiji, Primarne rekonstrukcije dojke, Elektronska cigareta – trend štetan po zdravlje mladih, i druge) od izuzetne su važnosti za dalji razvoj zdravstvene struke. Svi prisutni zdravstveni radnici su kroz diskusije stekli nova znanja i čuli brojna iskustva koja će im pomoći u daljoj profesionalnoj karijeri. 

Naša visoka škola sa ponosom podržava ovu inicijativu, jer verujemo da je učenje kroz razmenu znanja ključ za napredak, kako pojedinaca tako i cele struke. 

Zahvaljujemo se organizatorima na prilici da budemo deo ovog važnog događaja. Kroz ovakve inicijative, zajedno rastemo i učimo, stvarajući nove mogućnosti za dalji razvoj formalnog obrazovanja i jačanje kompetencija zdravstvenih radnika. 

Ukoliko i vi želite da gradite karijeru u oblasti zdravstva, pridružite nam se na ICEPS-u! Informacije o studijskim programima osnovnih i master studija pronaći ćete ovde